Noutăți|

Antreprenoriatul este un sport extrem, iar ultimele 6 luni ne-au arătat cu vârf și îndesat că e nevoie de curaj, perseverență, adaptabilitate, ingeniozitate, reziliență și un strop de nebunie pentru a scutura cenușa de pe vechile planuri și previziuni și a găsi soluții pentru a naviga cu toate pânzele sus chiar și în aceste vremuri incerte. Programul Tineri Antreprenori a apărut în forma lui actuală în anul 2014, când JCI București a venit cu ideea de a organiza un proiect care să ajute antreprenorii la început de drum să crească și să se dezvolte prin transfer de know-how și mentorat cu specialiști din diverse domenii.

Astăzi vrem să vă prezentăm o serie de afaceri de succes care au participat la edițiile anterioare ale programului Tineri Antreprenori și au reușit să-și ducă business-ul la un alt nivel:

Saint Roastery, un business lansat în 2019 de Simona și Ionuț Croitoru, care anul acesta estimează o cifră de afaceri de 200.000 de euro. Saint Roastery s-a axat inițial pe prăjitoria de cafea și pe servirea produselor în locația de pe strada Maltopol 24bis din București. În lunile recente business-ul s-a reinventat cu dezvoltarea de noi produse pe bază de cafea pentru acasă, cold brew la sticlă și cold brew tonic la doză, pentru a depăși provocările cu care afacerea s-a confruntat în noul context.

LittleBandit.ro  – magazin online cu îmbrăcăminte din lână merinos, jucării din lemn și alte produse pentru un stil de viață sustenabil, minimalist. Afacerea a fost lansată de Gina Tătaru în 2016. Portofoliul este într-o permanentă diversificare pentru a capta diferitele segmente de cerere, iar cifra de afaceri a Little Bandit se situează la aproximativ 150.000 de euro.

Angeline Cake Boutique este business-ul plin de pasiune al Andreei și al lui Marian Simion. Dulciurile artizanale au prins contur începând cu 2017, iar anul trecut Angeline Cake Boutique a realizat o cifră de afaceri de 120.000 euro. Dacă până acum activitatea se baza pe laboratorul de cofetărie și pe livrările la client, Andreea și Marian au inaugurat recent prima lor locație fizică din strada dr. Iacob Felix nr. 59, zona Victoriei.

Patiseria Tineretului – este un business alcătuit din 4 locații de patiserie în București, o pizzerie cu specific italian și o locație operată în franciză sub brandul “Ciorbărie”. Afacerea dezvoltată de Cristian Chițu a ajuns la vânzări de 1,5 milioane de euro în 2019, iar în acest an a reușit sa depășească dificultățile restricțiilor aplicate în ultimele luni astfel încât să încheie și anul 2020 pe profit.

DynamixRM este un business care oferă soluții software de eficientizare a afacerii dezvoltat de Cătălin și Olivia Bizadea care a avut o cifră de afaceri de 200.000 de euro anul trecut. Partener Microsoft, DynamiXRM adaptează soluțiile de tip CRM Dynamics la realitățile firmelor din România și în plus dezvoltă propriile produse sub marca GoGet365.

Ne bucurăm de fiecare dată când afacerile care au participat la Tineri Antreprenori reușesc să-și atingă și să-și depășească obiectivele, iar comunitatea de tineri antreprenori crește și se dezvoltă constant. Pe lista afacerilor care au participat în programul Tineri Antreprenori în perioada 2014 – 2019 și cărora le-am urmărit evoluția mai enumerăm: Techir Cosmetics – business dezvoltat de Oana Stan, AllBoutique.ro – magazin online de haine și încălțăminte realizate de producători și designeri români – fondator Cătălina Brînză, Tresa.ro – afacere preluată de Florin Ghiță de la tatăl său, Nexus Gaming – antreprenor Alexandru Ion, Tennis Hero – fondată de Dan Lazar care între timp a realizat un exit de succes din business, Quest Mission – cofondatori Adrian Băcanu și Alexandru Badea.

Anul acesta ediția Tineri Antreprenori are loc într-un context socio-economic fragil, unde provocările zilnice ale unui antreprenor sunt dublate de situația globală. Nu știm ce ne rezervă ziua de mâine, însă știm cu siguranță că putem învăța ceva nou azi, care să ne ajute să ne adaptăm mai ușor și să ne reinventăm dacă ziua de mâine va veni cu noi provocări. Antreprenorii se pot înscrie în noua ediție aici.

Comments are closed.

Close Search Window