Comunitatea JCI București în cifre

0
Comunitatea JCI București​
0
Proiecte desfășurate​
0
Membri activi​
0 +
Parteneri ​

JCI (Junior Chamber International) Bucureşti este prima organizaţie locală JCI care a fost  înfiinţată în anul 2002 în România. De-a lungul timpului, membrii JCI Bucureşti au contribuit activ la înfiinţarea majorităţii organizaţiilor locale ale JCI în România.

Viziunea JCI Bucureşti este să formeze cea mai importantă comunitate de tineri lideri, întreprinzători şi profesioniști din România, să promoveze spiritul antreprenorial în rândul tinerilor şi să influenţeze pozitiv politicile publice.

Profilul membrilor JCI Bucureşti: antreprenori, freelanceri și tineri cu profesii liberale, manageri în companii private şi în administraţia publică, cadre didactice, lideri ai altor organizaţii neguvernamentale, etc.

JCI Bucureşti oferă membrilor săi oportunităţi de dezvoltare în cele 4 domenii majore de acţiune:

  1. Dezvoltare personală & leadership
  2. Business & antreprenoriat
  3. Dezvoltare comunitară
  4. Relații internaționale

Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2002-2003 și este alcătuită în prezent din organizațiile locale JCI București, JCI Cluj, JCI Constanța, JCI Craiova, JCI Iași,  JCI Prahova, JCI Suceava, JCI Târgu Mureș și JCI Timișoara. Cu peste 270 de membri activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități.

JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.

Junior Chamber Internaţional – JCI, este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale din lume, având peste 100 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane între 18 şi 40 ani, cu filiale în peste 5.000 comunităţi locale de pe tot globul. Fiecare membru JCI împărtăşeşte convingerea potrivit căreia, pentru a aduce o schimbare pozitivă pe termen lung, trebuie să devenim noi înşine mai buni. Căutăm soluţii pentru problemele din comunităţile noastre, croite pe baza caracteristicilor acestora, pentru a construi o lume mai bună, creând astfel impact global.

JCI a apărut acum peste 100 de ani în SUA ca un club de networking şi dans creat de tineri care îşi doreau să schimbe în bine comunitatea locală. Dimensiunea internaţională a venit după al doilea război mondial, când JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanistă şi de înțelegere între culturi: “societăţi mai bune create de către lideri mai buni”.

Membrii JCI cu rezultate remarcabile pot deveni senatori, iar printre cei mai cunoscuţi îi menţionăm pe: foștii președinți ai SUA – J.F. Kennedy, Gerald Ford, Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton; fostul președinte al Republicii Franceze: dl. Jacques Chirac; fostul Prim-ministru al Poloniei – Jan Bielecki, fostul Secretar General ONU – Kofi Annan,; foștii Prim-Miniștri ai Japoniei – Keizo Obuchi și Taro Aso.

Implică-te! Acţiunea ta face diferenţa!

Există o limită până la care guvernele pot aduce schimbări pozitive în societate. Prin asumarea rolului de cetăţeni activi într-o societate globalizată, membrii JCI acceptă provocările din jurul lor, având iniţiative de dezvoltare locală. 

Be Better! Fii mai bun!

Noi avem o abordare critică a provocărilor cu care se confruntă societatea şi acţionăm în folosul comunităţilor noastre, devenind parte din soluţie. Căutăm constant metode mai eficiente pentru a construi comunităţi mai bune, creând astfel un viitor mai bun.

Cetăţeni activi autentici

Fiind cetăţeni globali, noi toţi avem drepturi şi responsabilităţi, precum şi obiective comune. Prin intermediul cetăţeniei active, punem în practică viziunea noastră despre responsabilitatea socială, pentru a atinge aceste obiective şi a aduce beneficii comunităţilor din lumea întreagă.

Go local, impact global

În JCI acţionăm la nivel local, clădind cărămidă cu cărămidă un impact global. Membrii înţeleg că într-o societate globală, acţiunea lor locală produse ecou pe tot globul. 5000 organizaţii locale JCI se implică în rezolvarea problemelor și provocărilor din comunităţile lor, unite de o mişcare globală, creează impact global.

Un an de leadership

Având acest principiu ca nucleu al organizaţiei, JCI oferă oportunităţi de leadership pentru membrii săi în fiecare an prin alegerea unui nou board de conducere. Un an în care să creezi impact pozitiv. Un an în care să fii un adevărat lider!

Fii tu persoana care face societatea mai puternică! 

2022 – Irina Botnati2012 – Alin Angheluță
2021 – Alexandra Turcu2011 – Mihai Russu
2020 – Alina Radu2010 – Tudor Maxim
2019 – Cătălina Brînză2009 – Daniel Tigănilă
2018 – Olivia Bizadea2008 – Mihaela Stroe
2017 – Ionela Ghiță2007 – Rodica Lupu (Ștefănescu)
2016 – Cristian Tudorescu2006 – Alina Păun
2015 – Cristina Cerga2005 – Georgiana Dragomir
2014 – Diana Mardarovici2004 – Dan Catanet
2013 – Răzvan Toma2003 – Alex Popa

Misiunea JCI

JCI este o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Viziunea JCI

Ne dorim să fim cea mai importantă reţea globală de tineri cetăţeni activi.

Comments are closed.

Close Search Window