Proiecte|

JCI TOYP (Ten Outstanding Young Persons) recunoaște și onorează tinerii cu vârste între 18-40 ani care, în domeniile lor de activitate, au arătat că sunt extraordinari și au produs impact pozitiv. În data de 29 octombrie, de la ora 19:00, i-am avut invitați pe nominalizații JCI București, care au ajuns în finala TOYP JCI România din acest an:

  • Andra Munteanu – este antreprenor social în educație, inițiator și cofondator Narada.

Pe perioada stării de urgență echipa Narada, alături de comunitatea de peste 100 de voluntari, a pus bazele ‘Reacție pentru Educație’ o inițiativă care cuprinde patru proiecte care deservesc nevoile imediate ale profesorilor și elevilor, nevoi generate de starea de urgență și mutarea școlii în mediul digital. Printre cele patru proiecte se numără: o platformă de crowdfunding pentru profesori, narada.online – o platformă digitală dedicată saltului educației în mediul online, NaradiX – un modul de învățare alternativă pentru adolescenți și un studiu aplicat pe șapte comunități pentru a identifica la firul ierbii transformările care au avut loc odată cu mutarea actului învățării în mediul digital.

  • Dorin Bică – este medic specialist neurochirurg în cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament NeuroHope, cu specializări în neurochirurgia hipofizei, neurochirurgie vasculară, spinală, pediatrică, tumorală, anevrisme și malformații vasculare cerebrale.

A făcut rezidențiatul în clinici de renume din Franța și Marea Britanie, este membru al Asociației Neurohope și face parte din programul național multidisciplinar „AVC 360 – Călătoria pacientului”. A participat la fondarea departamentului de neurochirurgie al unitatii medicale împreună cu doi dintre colegii săi. Proiectul s-a dovedit a fi un succes enorm judecând după lungile liste de așteptare care s-au format, după aprecierile pacienților și după premierele medicale înregistrate într-un timp foarte scurt

  • Cristian Teodor Blidaru – ocupă în prezent funcția de delegat al Tineretului pentru România la Organizatia Națiunilor Unite (ONU), este membru al Global Shapers Community și student in anul 6 la medicină în București.

Teodor a fost implicat în Federația Internațională a Asociațiilor Studenților la Medicină ca reprezentant al studenților din domeniul sănătății din România. Pe lângă experiența din domeniul sănătății globale, are un interes puternic pentru schimbările climatice, educație inovatoare și diplomație

  • Alexandru Păduraru – este un antreprenor de 28 de ani ce a terminat Masterul de Inginerie Software în cadrul UNIBUC.

În momentul de față este fondatorul companiei Creative Tim, o platformă ce vinde soluții de dezvoltare a site-urilor web. Compania are peste 1.1 milioane de utilizatori la nivel global și a generat peste 3.5 milioane de $ în vânzări. Creative Tim este o companie 100% deținută de români, a pornit de la 0 în 2013 și nu a avut niciodată investiții externe. Alexandru este recunoscut pentru skill-urile sale de web design, strategii de creștere și scalare a unui business.

  • Vlad Măcelaru – este cofondatorul ClarK, un start up care a dezvoltat Clark AR Glasses, numit după alter ego-ul lui Superman, ochelarii care folosesc senzori pentru a îmbunătăți productivitatea și siguranța în fabrici și pe teren.

Vlad este ambasador pentru The Duke of Edinburgh’s International Award și Romanian IT, o comunitate care susține ecosistemul startup-ului românesc la nivel mondial. El a fost recunoscut de Forbes România ca unul dintre cei 30 de inovați tehnologici sub 30 de ani din 2019.

Într-o discuție captivantă moderată de colegul nostru Gabi Toma, am aflat de la super-eroii moderni “cum se face”.

Pentru doza zilnică de inspirație, urmărește dialogul de mai jos:

Comments are closed.

Close Search Window