A 10 ediție MAKE it GROW a avut loc în data de 25 Martie 2023.

  • Pe 25 Martie a avut loc cea de-a 10 a ediție a proiectului Make it Grow, inițiat de JCI București în anul 2017;
  • Peste 150 de voluntari au plantat 3.000 de puieți de stejari în doar 5 ore;
  • JCI București își continuă misiunea de a planta 55.555 de copaci pentru România. Până acum au fost plantați 20.500 de copaci în Parcul Național Comana

Pe 25 Martie, în Parcul Național Comana a avut loc evenimentul bianual de plantare – Make it grow, cauza a 55.555 de copaci pentru România,  organizat de JCI București. 

La această ediție coordonată de Victor Corcodel, au acceptat invitația de participare 150 oameni, de toate vârstele și au fost alocați în una dintre cele 3 echipe de plantare conduse de Victor Corcodel, Florin Ghița și Alexandru Teodorescu, membri JCI București.  

În cele 5 ore ale evenimentului, 3000 de puieți de stejar și-au găsit o nouă casă în Parcul Național Comana.

Proiectul Make It Grow a început în 2017 la inițiativa Alexandrei Turcu și a ajuns deja la 9 ediții. Ne propunem continuarea lui în fiecare an, cu cel puțin 1 zi de plantare pe sezon și monitorizarea parcelelor deja împădurite, împreună cu Ocolului Silvic Comana și cu ajutorul comunităților alăturate cauzei comune. Din 2017, prin programul Make It Grow am plantat peste 18.500 de puieți, iar obiectivul nostru îndrăzneț pentru următorii ani este să atingem 55.555 de puieți de stejar plantați în România. Pentru această ediție de toamnă. Am targetat atragerea a 120 de participanți, ne-am bucurat mult să depăsim acest număr și să avem alături de noi oameni atât de frumoși, mici și mari. Astfel în echipe de 40-50 de participanți, coordonate cu dibăcie de colegii mei din JCI București, am reușit în cele 5 ore să dăm o șansă la 3000 de puieți de stejar, să se prindă într-o nouă casă. Urmează și o ediție de primăvară la care sperăm să dublăm numărul participanților și al copăceilor plantați. ”  ne spune Anca Coanda, Coordonatorul ediției de toamnă 2022 “Make it Grow”.

Echipamentul necesar pentru plantare a fost asigurat de Tresa – Echipamente de protecție.

Am decis să ne alăturăm evenimentului din 3 motive. Pentru că Tresa, la fel că JCI, dorește să creeze impact pozitiv în comunitate. Noi, echipand eroii de zi cu zi, JCI punând la cale proiecte responsabile. Pentru că între organizațiile noastre există o veche prietenie. Și nu în ultimul rând, pentru că ne place aerul curat ” ne spune Florin Ghiță, membru JCI București și Co-fondator Tresa – Echipamente de Protecție.

 

 

 

Proiectul Make It Grow este un demers de promovare a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător (colectare selectivă a deșeurilor, reciclarea lor, plantare de puieți etc.) prin încurajarea dezvoltării şi utilizării practicilor şi tehnologiilor care nu produc degradări temporare sau ireversibile ale acestuia. Educația ecologică prin implicarea membrilor, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni activi din comunitate, în acțiuni ce contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător în care trăim, reprezintă ideea ce stă la baza acestei inițiative.

În ultimii ani, din cauza încălzirii globale, clima se află într-un amplu proces de schimbare negativă. Vântul și furtunile au o putere distructivă, iar vara temperaturile sunt caniculare. Acest lucru se întâmplă și din cauza insuficienței pădurilor și a poluării ridicate a aerului.

Educația tinerilor pentru a proteja natura și a conștientiza importanța plantării de puieți în vederea creșterii numărului de păduri, spații de vegetație dar și a contribuirii la binele planetei, chiar prin acțiuni mici, dar cu impact mare, reprezintă o datorie morală a noastră a tuturor, dar și un pilon motivațional în inițierea acestui proiect, care a avut deja 9 ediții, începând cu 2017.

Acest proiect promovează și crește nivelul responsabilității ecologice prin plantarea copacilor, prin crearea unui mediu prietenos pentru noi și generațiile viitoare și a fost conceput pentru a se adresa tuturor tipurilor de membri ai comunității. Flexibilitatea Make It Grow ne permite să ne adaptăm și să răspundem la nevoile mediului la nivel global.

Comments are closed.

Close Search Window