A 12-a ediție MAKE it GROW va avea loc în data de 23 Martie 2024

  • Pe 23 martie și tu poți contribui la atingerea obiectivului de 55 555 de copaci plantați.
  • Prin proiectul Make it Grow, JCI București a plantat până acum 20.500 de copaci în Parcul Național Comana.
  • Obiectivul de plantare pentru 23 martie este de 5000 de puieți.
  • Împreună, putem contribui la un viitor mai bun, mai verde și mai curat.

Ce ne inspiră în organizarea acestui eveniment? Gândul că fiecare pas pe care îl facem, fiecare puiet pe care îl plantăm, ne apropie de un viitor mai bun, mai verde și mai curat. Suntem aici să facem magie. Magia lui împreună, pentru că atunci când oamenii se adună pentru o cauză comună, se întâmplă lucruri uimitoare.

Make it Grow by JCI București vizează reîmpădurirea zonelor de pe lângă București, precum și monitorizarea acestora printr-un program de learning & development pe termen lung.

Hai și tu alături de noi pe 23 martie să contribui la plantarea celor 55 555 de copaci!

 

Participă la Make it Grow pe 23 martie

Pachetul de participare este 80 de lei, iar înscrierea se face aici https://bit.ly/vinlaplantare
 
Ce este inclus:
– 1 copac cu numele tău + certificat;
– Instruire specializată;
– Toate uneltele necesare pentru plantare (mănuși, lopeți);
– Prânz, apă & gustări;
– Goodie bags.
 
Ce nu este inclus:
Transportul participanților până la locație, fiecare ajunge cu mijloace proprii. Însă, la fiecare ediție au existat numeroși participanți care s-au grupat pe mașini, iar transportul până la Comana a devenit și prilej de socializare.
 
În caz că ți-ai pus întrebarea dacă vei planta un singur copac, cel cumpărat de tine, răspunsul este nu. Vei planta bineînțeles și copăcelul tău, alături de alți zeci sau chiar sute de puieți oferiți de Ocolul Silvic Comana.
 
*Copiii până la 16 ani nu plătesc participarea la eveniment.
**Pentru pachete corporate scrie-ne la makeitgrow@jcibucuresti.ro.

Donează un copac

Dacă nu poți ajunge la plantare, dar îți dorești să susții cauza 55 555 de copaci pentru România, donează 1 – 3 – 5 – 10 – 50 de copaci (sau câți vrei tu), iar noi îi vom planta pentru tine pe 23 martie. Copacii donați pot fi denumiți cum vrei tu, fiecare puiet va purta o etichetă nominală. Astfel poți face cadouri inedite și inspirate celor dragi!

JCI București își continuă misiunea de a planta 55.555 de copaci pentru România. Până acum au fost plantați 20.500 de copaci în Parcul Național Comana. Vă invităm să participați la cea de-a 12-a ediție care va avea loc pe 23 Martie și să vă înscrieți aici.

Pe 25 Noiembrie a avut loc cea de-a 11-a ediție a proiectului Make it Grow, inițiat de JCI București în anul 2017. Din cauza vremii ploioase am avut un număr de aprox. 30 de voluntari, care au plantat 1.000 de puieți de stejari în doar 5 ore.

Proiectul Make It Grow a început în 2017 la inițiativa Oliviei Bizadea și a ajuns deja la 12 ediții. Ne propunem continuarea lui în fiecare an, cu cel puțin 1 zi de plantare pe sezon și monitorizarea parcelelor deja împădurite, împreună cu Ocolului Silvic Comana și cu ajutorul comunităților alăturate cauzei comune. Din 2017, prin programul Make It Grow, am plantat peste 20.500 de puieți, iar obiectivul nostru îndrăzneț pentru următorii ani este să atingem 55.555 de puieți de stejar plantați în România. Pentru această ediție de toamnă am targetat atragerea a 150 de participanți, însă vremea nefavorabilă a făcut ca acest număr să fie mult mai mic, aproximativ 30 de iubitori de natură, mici și mari. Astfel, am reușit în cele 5 ore să dăm o șansă la 1000 de puieți de stejar, să se prindă într-o nouă casă. Urmează și o ediție de primăvară la care sperăm să avem numărul dorit de participanți și să plantăm cei 5000 de puieți pe care îi țintim. ”, ne spune Veronica Tonu, Coordonatorul ediției de toamnă 2023 “Make it Grow”.

Echipamentul necesar pentru plantare a fost asigurat de Tresa – Echipamente de protecție, care ne vor fi parteneri și la ediția din această toamnă.

Am decis să ne alăturăm evenimentului din 3 motive. Pentru că Tresa, la fel ca JCI, dorește să creeze impact pozitiv în comunitate. Noi, echipând eroii de zi cu zi, iar JCI punând la cale proiecte responsabile. Pentru că între organizațiile noastre există o veche prietenie. Și nu în ultimul rând, pentru că ne place aerul curat ”, ne spune Florin Ghiță, membru JCI București și Co-fondator Tresa – Echipamente de Protecție.

Proiectul Make It Grow este un demers de promovare a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător (colectare selectivă a deșeurilor, reciclarea lor, plantare de puieți etc.) prin încurajarea dezvoltării şi utilizării practicilor şi tehnologiilor care nu produc degradări temporare sau ireversibile ale acestuia. Educația ecologică prin implicarea membrilor, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni activi din comunitate, în acțiuni ce contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător în care trăim, reprezintă ideea ce stă la baza acestei inițiative.

În ultimii ani, din cauza încălzirii globale, clima se află într-un amplu proces de schimbare negativă. Vântul și furtunile au o putere distructivă, iar vara temperaturile sunt caniculare. Acest lucru se întâmplă și din cauza insuficienței pădurilor și a poluării ridicate a aerului.

Educația tinerilor pentru a proteja natura și a conștientiza importanța plantării de puieți în vederea creșterii numărului de păduri, spații de vegetație dar și a contribuirii la binele planetei, chiar prin acțiuni mici, dar cu impact mare, reprezintă o datorie morală a noastră a tuturor, dar și un pilon motivațional în inițierea acestui proiect, care a avut deja 11 ediții, începând cu 2017.

Acest proiect promovează și crește nivelul responsabilității ecologice prin plantarea copacilor, prin crearea unui mediu prietenos pentru noi și generațiile viitoare și a fost conceput pentru a se adresa tuturor tipurilor de membri ai comunității. Flexibilitatea Make It Grow ne permite să ne adaptăm și să răspundem la nevoile mediului la nivel global.

Despre Ediția a 11-a Make It Grow 2023 AICI

Comments are closed.

Close Search Window