Proiecte|

Ce este Make it Grow

Știai că un adult inspiră aproximativ 7-8 litri de aer într-un minut? Este vorba de aproximativ 11.000 de litri de aer pe zi. Dar oare, odată cu despăduririle și populația globală în creștere, există posibilitatea să nu existe suficient oxigen pentru noi toți, în cele din urmă? Asta înseamnă că un om ar putea supraviețui într-un spațiu închis, dacă ar fi înconjurat de 7 copaci foarte mari. Populația lumii are nevoie în prezent de 49 de miliarde de copaci pentru a putea respira. Vrei să contribui cu aer?

Deși este un subiect în mare vogă zilele acestea, trebuie să recunoaștem că în mediul urban, deseori, este nevoie de o mișcare voluntară în masă și de amploare. Astfel, proiectul nostru vizează reîmpădurirea zonelor de pe lângă București, precum și monitorizarea acestora printr-un program de learning & development pe termen lung.

Make it Grow promovează și crește nivelul responsabilității ecologice prin plantarea copacilor, prin crearea unui mediu prietenos pentru noi și generațiile viitoare. Proiectul a început în 2017 și a ajuns deja la a 3-a ediție. Ne propunem continuarea lui în fiecare an, cu cel puțin 1 zi de plantare pe sezon și monitorizarea parcelelor deja împădurite, împreună cu Ocolul Silvic și cu ajutorul comunităților care susțin alături de noi această cauză.

La 1 martie 2020 anunțam inițiativa din primăvară, iar în acel moment proiectul avea ca scop plantarea a 555 de puieți. Datorită interesului imens de care s-a bucurat inițiativa, am ajuns ca astăzi, în luna noiembrie, deși forțați să reprogramăm ediția din martie, să vorbim despre posibilitatea de a planta 55.555 de puieți îndrăzneți. În acest moment avem înscriși peste 2.300 de voluntari ce așteaptă nerăbdători să facă un bine în comunitate, dar care din păcate nu vor putea participa nici de această dată la plantare datorită situației și reglementărilor COVID-19 actuale. O primă sesiune de plantare va avea loc pe 14 noiembrie la Comana, într-un grup restrâns de maxim 10 persoane.

Cum te poți implica

Dacă îți place această cauză, poți achiziționa acum pentru 25 de lei copăcelul tău, în 2 pași:

1. Dă click pe butonul “Donează un copac“ și selectează numărul de puieți pe care vrei să-i donezi;

2. La câmpul „Detalii suplimentare” completează ce nume vrei să-i pui copacului tău.

Vei primi email de confirmare plată, iar noi vom achiziționa, planta și monitoriza puietul tău! La primăvară, dacă dintr-un caz nefericit puietul nu s-a prins, plantăm altul în loc. Sperăm ca până la primăvară să putem să trimitem și coordonatele GPS ale copăcelului, astfel încât să poți avea grijă chiar tu de el, în Parcul Natural Comana, la 40 minute de condus din București.

Campania de donații continuă până în martie 2021, când vom trage linie și vom organiza sesiunea de plantare din primăvară.

Let’s Make it Grow! Sperăm că te vom avea ca susținător al acestei cauze și că, împreună putem visa la 55.555 copaci plantați pentru România – Join the list of good deeds!

Pentru orice întrebări sau propuneri ne poți scrie la makeitgrow[@]jcibucuresti[punct]ro.

Comments are closed.

Close Search Window