Proiectul Make It Grow este un demers de promovare a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător (colectare selectivă a deșeurilor, reciclarea lor, plantare de puieți etc.) prin încurajarea dezvoltării şi utilizării practicilor şi tehnologiilor care nu produc degradări temporare sau ireversibile ale acestuia. Educația ecologică prin implicarea membrilor, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni activi din comunitate, în acțiuni ce contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător în care trăim, reprezintă ideea ce stă la baza acestei inițiative.

În ultimii ani, din cauza încălzirii globale, clima se află într-un amplu proces de schimbare negativă. Vântul și furtunile au o putere distructivă, iar vara temperaturile sunt caniculare. Acest lucru se întâmplă și din cauza insuficienței pădurilor și a poluării ridicate a aerului.

Educația tinerilor pentru a proteja natura și a conștientiza importanța plantării de puieți în vederea creșterii numărului de păduri, spații de vegetație dar și a contribuirii la binele planetei, chiar prin acțiuni mici, dar cu impact mare, reprezintă o datorie morală a noastră a tuturor, dar și un pilon motivațional în inițierea acestui proiect, care a avut deja 3 ediții, începând cu 2017.

Acest proiect promovează și crește nivelul responsabilității ecologice prin plantarea copacilor, prin crearea unui mediu prietenos pentru noi și generațiile viitoare și a fost conceput pentru a se adresa tuturor tipurilor de membri ai comunității. Flexibilitatea Make It Grow ne permite să ne adaptăm și să răspundem la nevoile mediului la nivel global.

Dacă îți place această cauză, poți achiziționa acum pentru 25 de lei copăcelul tău, în 2 pași:

1. Dai click pe butonul “Donează un copac” de mai jos

2. La câmpul „Detalii suplimentare” – completează ce nume vrei să pui copacului tău.

Vei primi email de confirmare plată, iar noi vom achiziționa, planta și monitoriza puietul tău! La primăvară, dacă dintr-un caz nefericit puietul nu s-a prins, plantăm altul în loc. Sperăm ca până la primăvară să putem să trimitem și coordonatele GPS ale copăcelului, astfel încât să poți avea grijă chiar tu de el, în Parcul Natural Comana, la 40 minute de condus din București.

Din cauza pandemiei suntem limitați la 10 persoane per plantare de DSP. 

Postări și updates în pagina evenimentului: Make it Grow 55555

Comments are closed.

Close Search Window